Michielsen A.
Uit Tuencyclopedie
(→Verschillen) |
(→Verschillen) |
||
Regel 5: | Regel 5: | ||
“Ik ben begonnen in een restaurant in Eindhoven en daarna heb ik veel ander horecawerk gedaan. Via Randstad kwam ik op de TU/e terecht. Ik heb vanaf het begin voor recepties, congressen en bij Studium Generale-optredens cateringwerk gedaan. Dat is altijd heel afwisselend. De ene dag heb je te maken met gepensioneerde hoogleraren en de dag daarna met kersverse promovendi. Ik praat heel makkelijk en leg snel contact met iedereen. Ik vind het interessant om van mensen te horen wat ze bezighoudt. Toen ik hier begon, had ik echt een vooroordeel over de Universiteit. Ik verwachtte studenten met grote brillen en professoren die hun studeerkamer niet uitkwamen. Maar ik kwam er al heel snel achter dat dit beeld niet klopte met de werkelijkheid. Wie de TU/e alleen van buiten kent, heeft geen idee dat er zoveel schuil gaat achter die muren. De Universiteit is een groot dorp met heel veel verschillen. Het is meer dan wetenschap. Ik vind het geweldig dat er dingen zijn als een kinderdagverblijf en een Gaslab. Verschillen zijn er ook tussen de mensen, al eten sommige medewerkers jaar in jaar uit precies hetzelfde. Ik heb een keer een hoogleraar aan de kassa gehad die vreselijk uitviel toen het bruinbrood op was. Ik ben toen speciaal voor hem naar een andere kantine gelopen om dat te halen. Sinsdien is hij altijd vriendelijk. Faculteiten herbergen ook heel verschillende types. Ik vind die variatie op de TU/e prachtig. Een afstudeerborrel voor wiskundigen is echt anders dan een voor bouwkundigen en een symposium voor elektrotechnici verschilt ook weer van een congres voor bedrijfskundigen. Je ziet het al aan de voorkeur voor drank. Architecten drinken meer wijn en port. Voor een voorzitter van het College van Bestuur lieten we altijd een oude jenever koud staan bij recepties. | “Ik ben begonnen in een restaurant in Eindhoven en daarna heb ik veel ander horecawerk gedaan. Via Randstad kwam ik op de TU/e terecht. Ik heb vanaf het begin voor recepties, congressen en bij Studium Generale-optredens cateringwerk gedaan. Dat is altijd heel afwisselend. De ene dag heb je te maken met gepensioneerde hoogleraren en de dag daarna met kersverse promovendi. Ik praat heel makkelijk en leg snel contact met iedereen. Ik vind het interessant om van mensen te horen wat ze bezighoudt. Toen ik hier begon, had ik echt een vooroordeel over de Universiteit. Ik verwachtte studenten met grote brillen en professoren die hun studeerkamer niet uitkwamen. Maar ik kwam er al heel snel achter dat dit beeld niet klopte met de werkelijkheid. Wie de TU/e alleen van buiten kent, heeft geen idee dat er zoveel schuil gaat achter die muren. De Universiteit is een groot dorp met heel veel verschillen. Het is meer dan wetenschap. Ik vind het geweldig dat er dingen zijn als een kinderdagverblijf en een Gaslab. Verschillen zijn er ook tussen de mensen, al eten sommige medewerkers jaar in jaar uit precies hetzelfde. Ik heb een keer een hoogleraar aan de kassa gehad die vreselijk uitviel toen het bruinbrood op was. Ik ben toen speciaal voor hem naar een andere kantine gelopen om dat te halen. Sinsdien is hij altijd vriendelijk. Faculteiten herbergen ook heel verschillende types. Ik vind die variatie op de TU/e prachtig. Een afstudeerborrel voor wiskundigen is echt anders dan een voor bouwkundigen en een symposium voor elektrotechnici verschilt ook weer van een congres voor bedrijfskundigen. Je ziet het al aan de voorkeur voor drank. Architecten drinken meer wijn en port. Voor een voorzitter van het College van Bestuur lieten we altijd een oude jenever koud staan bij recepties. | ||
+ | |||
+ | [[Bestand:Lemma Michielsen Foto 1.jpg|thumb|left|400px|'''Titel:''' Anneke Michielsen '''Jaar:''' 2011 '''Foto:''' [[Bart van Overbeeke]] ]] | ||
=== Russen en Amerikanen === | === Russen en Amerikanen === |