Persoonlijke instellingen

Schagen E. van

Uit Tuencyclopedie

Share/Save/Bookmark
 
Regel 1: Regel 1:
-
Ir. E. (Eric) van Schagen (*1956) behaalde in 1981 zijn ingenieursdiploma technische bedrijfskunde en is sinds 2002 bestuurslid van de Stichting Universiteitsfonds Eindhoven UFE. In het dagelijks leven is hij directeur van Simac Techniek. Het bedrijf is als ''small cap ''genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Kippen op de grasveldjes achter het Paviljoen, gezamenlijk koffiezetten, protesterende studenten. Eric van Schagen, directeur van Simac Techniek, heeft het allemaal meegemaakt toen hij in de jaren zeventig technische bedrijfskunde studeerde. Afkomstig uit de regio Eindhoven en goed in de exacte vakken lag het voor de hand om in 1974 aan de THE te beginnen. “Zo kon ik fijn in de buurt blijven”, vertelt hij in zijn kantoor in Veldhoven. “Mijn interesses liggen wel wat breder dan alleen de bètavakken. Als ik toen al voor mijn vaders bedrijf Simac had gekozen, had ik elektrotechniek moeten studeren, want daar was het bedrijf toen op gefocust. Maar ik ben nooit zo’n elektrotechnicus of werktuigbouwkundige geweest, altijd meer mathematisch en economisch. In de jaren zeventig werden veel colleges in het Auditorium gegeven, in de zalen volgden alle studenten vakken als wiskunde 10 of wiskunde 20. Dat waren massale hoorcolleges die de basis legden voor de verschillende studies. Alleen de specifieke bedrijfskundecolleges vonden plaats in het Paviljoen. Iedereen zei toen al dat het gebouw op zijn eind liep. Dertig jaar later is het nog steeds in gebruik. Het was en is een fijne plek, waar je lekker de ramen kunt openzetten en het gevoel hebt dat je buiten zit, in plaats van opgesloten tussen de hoogbouw.” De eerste jaren van de studie verliepen voor Van Schagen als op de middelbare school. “Je deed gewoon je vakken en had daarnaast plezier. De wiskundige vakken gingen me makkelijk af. Bedrijfskunde is een heel haalbare studie, minder belastend dan bijvoorbeeld natuurkunde of elektrotechniek. Maar ik heb er veel inzicht door gekregen in organisaties en het sociale functioneren daarvan.”  
+
[[Bestand:Lemma Schagen Foto 1.jpg|thumb|left|300px|'''Titel:''' Eric van Schagen overhandigt cheque namens UFE '''Jaar:''' 2007 '''Foto:''' [[Bart van Overbeeke]] ]]
 +
 
 +
Ir. E. (Eric) van Schagen (*1956) behaalde in 1981 zijn ingenieursdiploma technische bedrijfskunde en is sinds 2002 voorzitter van de Stichting Universiteitsfonds Eindhoven UFE. In het dagelijks leven is hij directeur van Simac Techniek. Het bedrijf is als ''small cap ''genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Kippen op de grasveldjes achter het Paviljoen, gezamenlijk koffiezetten, protesterende studenten. Eric van Schagen, directeur van Simac Techniek, heeft het allemaal meegemaakt toen hij in de jaren zeventig technische bedrijfskunde studeerde. Afkomstig uit de regio Eindhoven en goed in de exacte vakken lag het voor de hand om in 1974 aan de THE te beginnen. “Zo kon ik fijn in de buurt blijven”, vertelt hij in zijn kantoor in Veldhoven. “Mijn interesses liggen wel wat breder dan alleen de bètavakken. Als ik toen al voor mijn vaders bedrijf Simac had gekozen, had ik elektrotechniek moeten studeren, want daar was het bedrijf toen op gefocust. Maar ik ben nooit zo’n elektrotechnicus of werktuigbouwkundige geweest, altijd meer mathematisch en economisch. In de jaren zeventig werden veel colleges in het Auditorium gegeven, in de zalen volgden alle studenten vakken als wiskunde 10 of wiskunde 20. Dat waren massale hoorcolleges die de basis legden voor de verschillende studies. Alleen de specifieke bedrijfskundecolleges vonden plaats in het Paviljoen. Iedereen zei toen al dat het gebouw op zijn eind liep. Dertig jaar later is het nog steeds in gebruik. Het was en is een fijne plek, waar je lekker de ramen kunt openzetten en het gevoel hebt dat je buiten zit, in plaats van opgesloten tussen de hoogbouw.” De eerste jaren van de studie verliepen voor Van Schagen als op de middelbare school. “Je deed gewoon je vakken en had daarnaast plezier. De wiskundige vakken gingen me makkelijk af. Bedrijfskunde is een heel haalbare studie, minder belastend dan bijvoorbeeld natuurkunde of elektrotechniek. Maar ik heb er veel inzicht door gekregen in organisaties en het sociale functioneren daarvan.”  
=== Charme van het bedrijfsleven ===
=== Charme van het bedrijfsleven ===

Huidige versie per 25 feb 2020 14:45