Persoonlijke instellingen

Straatnamen

Uit Tuencyclopedie

Share/Save/Bookmark
(Straatnamen)
 
Regel 1: Regel 1:
-
Toen in 1957 het Paviljoen geopend werd, gold Insulindelaan 2 als het officiële kadastrale adres voor de THE. Langzaam maar zeker kregen de nieuwe gebouwen op het terrein hun gestalte en ontstond er een stratenplan. Alleen: de straten hadden nog geen namen. In september 1967 besloot het College van Curatoren om onder medewerkers en studenten een straatnamenprijsvraag uit te schrijven. Er golden daarbij twee voorwaarden: persoonsnamen zouden niet worden geaccepteerd en de namen mochten (logisch!) niet al in Eindhoven in gebruik zijn. Er werden prijzen uitgeloofd van tweehonderdvijftig, honderd en vijfenzeventig gulden. Er kwamen zestig inzendingen binnen, maar de jury gevormd door president-curator mr. H.B.J. Witte, rector magnificus prof.dr. [[Posthumus K. | K. Posthumus]] en secretaris van de Hogeschool mr. J.R. van Eerde besloot geen prijzen toe te kennen. De voorgestelde namen vond men blijkbaar niet geschikt. Toch had de THgemeenschap zich in creatieve bochten gewrongen. Een greep uit de namen die het niet haalden: Molecuul, Orgelstraat, Sinusstraat, Dommeldalseweg, Kenchelaan (van Kennedylaan-Chemie), Pavinslaan (Paviljoen-Insulindelaan), Klaplopersweg, Modernemolensteenstraat en, als klap op de vuurpijl, Mensagitatmolemstraat.  
+
[[Bestand:Lemma 200 Foto 1.jpg|thumb|left|400px|'''Titel:''' Onofficieel straatnaambord bij het 'Limbopad'  '''Jaar:''' ca. 1980 '''Foto:''' [[Archief TUE]] ]]
 +
 
 +
Toen in 1957 het Paviljoen geopend werd, gold Insulindelaan 2 als het officiële kadastrale adres voor de THE. Langzaam maar zeker kregen de nieuwe gebouwen op het terrein hun gestalte en ontstond er een stratenplan. Alleen: de straten hadden nog geen namen. In september 1967 besloot het College van Curatoren om onder medewerkers en studenten een straatnamenprijsvraag uit te schrijven. Er golden daarbij twee voorwaarden: persoonsnamen zouden niet worden geaccepteerd en de namen mochten (logisch!) niet al in Eindhoven in gebruik zijn. Er werden prijzen uitgeloofd van tweehonderdvijftig, honderd en vijfenzeventig gulden. Er kwamen zestig inzendingen binnen, maar de jury gevormd door president-curator mr. H.B.J. Witte, rector magnificus prof.dr. [[Posthumus K. | K. Posthumus]] en secretaris van de Hogeschool mr. J.R. van Eerde besloot geen prijzen toe te kennen. De voorgestelde namen vond men blijkbaar niet geschikt. Toch had de TH-gemeenschap zich in creatieve bochten gewrongen. Een greep uit de namen die het niet haalden: Molecuul, Orgelstraat, Sinusstraat, Dommeldalseweg, Kenchelaan (van Kennedylaan-Chemie), Pavinslaan (Paviljoen-Insulindelaan), Klaplopersweg, Modernemolensteenstraat en, als klap op de vuurpijl, Mensagitatmolemstraat.  
=== Toponiemen ===
=== Toponiemen ===

Huidige versie per 9 mei 2019 09:30